Nieuwe Opel Movano: veilig, variabel en volledig connected

Gepubliceerd op
Donderdag 16 mei 2019

Opel

Movano completeert als grootste variant het vernieuwde bedrijfswagenaanbod

 

  • Veiligheid voor alles: dodehoekwaarschuwing, achteruitkijkcamera, zijwind- en rijstrookassistentie
  • Volledig connected: Navi 50 IntelliLink Pro met Apple CarPlay en Android Auto
  • Geschikt voor elk doel: vier lengtematen, drie hoogtematen en meer dan 150 varianten af fabriek leverbaar
  • Mobiel kantoor: slimme opbergmogelijkheden zoals FlexTray-dashboardkastje
  • Aantrekkelijk: kenmerkend Opel-front met fraaie LED-dagrijverlichting

 

Breda. Opel heeft het jongste en modernste aanbod van lichte bedrijfswagens op de markt. Na de nieuwe Combo en Vivaro presenteert Opel nu de nieuwe Movano, het grootste model in het aanbod.

 

De Movano is gebruiksvriendelijker en moderner dan ooit. Talrijke assistentiesystemen en nieuwe technologie maken de werkdag prettiger en veiliger. Het ‘Rear Vision’-camerasysteem bijvoorbeeld, zorgt dat de bestuurder onderweg goed zicht heeft op de situatie achter de auto. Ook Blind Spot Alert (dodehoekwaarschuwing) en Lane Departure Warning (rijstrookassistentie) verhogen de veiligheid. Tevens profiteren bestuurders in de nieuwe Opel Movano van optimale connectiviteit, een draadloze smartphonelader en infotainment via Apple CarPlay en Android Auto, te bedienen via de 7-inch touchscreen.

 

De nieuwe Movano is net als voorheen beschikbaar in vier lengte- en drie hoogtematen. Het maximaal toelaatbare gewicht bedraagt 4,5 ton en het maximale laadvolume 17 m3. Meer dan 150 carrosserie- en ombouwvarianten zijn af fabriek leverbaar en afhankelijk van de variant kan de Movano tot wel vijf europallets vervoeren.

 

De cabine is ingericht als ‘mobiel kantoor’. Er zijn 22 compartimenten om benodigdheden op te bergen. Slimme vindingen als het FlexTray-dashboardkastje, met een inhoud van maximaal 10,5 liter en dat als een lade is te openen en sluiten, maken de werkdag nog prettiger. De luchtgeveerde bestuurdersstoel zorgt dat de bestuurder altijd comfortabel onderweg is.

 

De nieuwe Movano is direct herkenbaar aan de grote, diepe grille met het Opel-logo prominent in het midden. De uiteinden van de ‘bliksemschicht’ in het Opel-logo sluiten naadloos aan op de LED-dagrijverlichting die in de koplampen geïntegreerd is.

 

‘Ideale collega’

“De nieuwe Opel Movano is een fijne collega, ideaal voor zelfstandige ondernemers. Onze technici richtten zich op het verder optimaliseren van de auto tot een superefficiënt totaalpakket. Dat blijkt onder meer uit de hoeveelheid assistentiesystemen en nieuwe technologie, evenals de verbeterde ergonomie en vele opbergmogelijkheden”, zegt Tobias Stöver, LCV Group Manager van Opel. “Met de Movano zetten we onze groeistrategie voor lichte bedrijfswagenmarkt voort. Samen met de onlangs geïntroduceerde, nieuwe Vivaro en Combo heeft Opel nu het jongste aanbod van lichte bedrijfswagens op de markt.”

 

Inmiddels heeft Opel meer dan 170.000 exemplaren van de Movano verkocht, waarmee de bedrijfswagen een topper is in het zogenoemde E-segment van de bedrijfswagenmarkt. Met 20.000 tot 25.000 verkochte exemplaren per jaar is de verkoop van de Movano inmiddels met meer dan 40% gestegen ten opzichte van vijf jaar geleden. De sterkere en efficiëntere Movano is een tastbaar resultaat als onderdeel van de strategische groeistrategie PACE! voor duurzame winstgevendheid.

 

Zijwindassistentie, dodehoekwaarschuwing, achteruitrijcamera

De Movano is leverbaar met nieuwe assistentiesystemen waarvan een aantal uniek is in het segment. Optimale veiligheid wordt geboden door Blind Spot Alert en het ‘Rear Vision’-camerasysteem. Laatstgenoemde toont via een camera wat er onderweg achter de auto gebeurt. De bestuurder van een gesloten besteluitvoering hoeft dus niet meer alleen op de buitenspiegels te vertrouwen.

 

Het beeld van de camera wordt getoond op de touchscreen. Als de bestuurder de achteruitversnelling inschakelt, wordt het beeld van het ‘Rear Vision’-systeem vervangen door dat van de reguliere achteruitrijcamera. Opel levert het nieuwe camerasysteem samen met parkeersensoren voor en achter, als onderdeel van het ‘Easy Park & Sight’-pakket.

 

Blind Spot Alert helpt aanrijdingen te voorkomen, door bewegende obstakels in de dode hoek van de bestuurder signaleren met behulp van ultrasone sensoren. Als een weggebruiker zich in de dode hoek bevindt, wordt de bestuurder gewaarschuwd met een LED-lampje in de spiegel aan de kant van het obstakel. Het lampje gaat knipperen als de bestuurder desondanks toch de richtingaanwijzer aan die kant inschakelt.

 

Lane Departure Warning is actief bij snelheden boven de 30 km/u. Als de Movano onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten, laat het systeem een waarschuwingssignaal horen en licht een waarschuwing op in de infodisplay.

 

Zijwindassistentie is een ander belangrijk systeem. Grote bestelwagens zoals de Movano vangen veel zijwind, bijvoorbeeld op bruggen. De zijwindassistentie helpt de auto onder controle te houden met behulp van de elektronische stabiliteitsregeling ESP. De bestuurder wordt gewaarschuwd met een wind-symbool in de infodisplay. Verder is de Movano voorzien van automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers.

 

Mobiel kantoor

De meervoudig verstelbare stoelen bieden extra comfort, zodat de bestuurder ook na een lange rit fris uitstapt. De optionele comfortstoelen voor bestuurder en voorpassagier bieden verstelbare lendensteunen. Als veel op oneffen wegdek wordt gereden, zal de bestuurder de luchtvering van de bestuurdersstoel op waarde schatten, waarbij de vering naar eigen voorkeur kan worden ingesteld.

 

De nieuwe Movano biedt tot wel 22 opbergruimtes in het interieur, met een totale inhoud van 104 liter. Er zijn compartimenten met en zonder deksel en bergvakken in de portieren. Het FlexTray-dashboardkastje is als een lade uittrekbaar en biedt een inhoud tot 10,5 liter, groot genoeg om A4-documenten te bewaren zonder dat die moeten worden opgevouwen.

 

Het infotainment- en navigatiesysteem Navi 50 IntelliLink Pro debuteert in de nieuwe Movano en is geschikt voor Apple CarPlay en Android Auto. Daarmee biedt de nieuwe Movano optimale connectiviteit. Het systeem is sneller dan zijn voorganger en is met het 7 inch touchscreen ook prettig te bedienen. Smartphones zijn te koppelen via Bluetooth en USB. Ook draadloos opladen is nu mogelijk in de nieuwe Movano.

 

Een Movano voor elke klus

Af fabriek biedt Opel meer dan 150 varianten van de Movano, van gesloten bestelwagens tot chassis-cabineversies, personenbussen, versies met open laadbak en neerklapbare zijschotten, kippers en versies met dichte opbouw.

 

De gesloten bestelwagen van de Movano is leverbaar met een laadruimte van maximaal 4,38 meter lang, 2,14 meter hoog en met een inhoud 17 m3. Afhankelijk van de variant komt het maximaal toelaatbare gewicht uit op 4,5 ton, met een maximaal laadvermogen van 2,4 ton. De Movano is ook een uitstekende trekauto, met een maximaal aanhangergewicht van 3,5 ton.

 

Om het leven van de Movano-rijder nog prettiger te maken, is de auto voorzien van nieuwe handgrepen op de B- en D-stijlen die het in- en uitstappen eenvoudiger maken. LED-verlichting biedt optimaal zicht in de laadruimte van de besteluitvoering, terwijl de schuifdeur aan de zijkant groot genoeg is om een europallet in te laden. Afhankelijk van de versie biedt de laadruimte plaats aan maximaal vijf europallets.